fredag den 17. september 2010

Mini cupcakes

Mmmm de var lækre. Mini cupcakes. Gulerodsmuffins med flødeostglasur og kokos samt chokolademuffins med choko-flødeostglasur og revet mørk chokolade. Yderst lækkert og virkelig syndigt! Fyldte et helt fad og 3 store tallerkner. Ud af lidt over 100 muffins er der ca. 30 stk tilbage - og vi var altså kun 20 pers. :-) Lavede 90 mini og ca. 20 i mellemstørrelse. - De opbevares på køl, både før og efter glasuren, så holder de sig bedst mht smagen. De hæver meget, så fyld kun ca 3/4 dele op i formen, ellers flyder dejen udover. Jeg starter med at komme alle Ingredienserne til glasuren i en skål, og lader det stå til kagerne er kommet i ovnen, så er smørret blødt nok til at det kan piskes uden at klumpe.

Opskrifter:

Chokolademuffins (ca. 70 stk mini):

125 g margarine
200 gram sukker
2 æg
20 g kakao
200 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vanilie
0,5 dl sødmælk
0,5 dl kogende vand

Margarine smeltes og røres blødt sammen med sukker.
Æggene i et ad gangen. Kakao røres i.
Mel, bagepulver og vanillesukker blandes samme og røres stille i og kogende vand og mælk med.

Bages i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader i varmluftsovn (ved større muffins eller bradepande, skal de have længere tid)

Gulerodsmuffins (ca. 50 stk mini):

150 gram brun farin
1 dl olie
2 æg
130 g mel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
en knivspids salt
1 tsk stødt kanel
180 gram gulerødder (skrællet vægt)

Farin og olie røres sammen, æggene piskes i et af gangen, derefter blandes tør ingredienserne og hældes / røres sammen med reven gulerod.

Bages ved 180 grader i 8-10 min (ved større muffins eller bradepande dog længere tid)

Flødeostglasur:

200 gram naturel flødeost (1 hel pakke buko)
120 gram smør
180 gram flormelis
2 tsk vaniliesukker
evt. 2 spsk kakao

Dyppes i kokos eller revet chokolade, det holder flødeostglasuren fast, og det er nemmere at tildække dem med film, uden at de hænger fast. Kokossen kan med fordel ristes på panden ved svag varme, så de får en lækker gyldenbrun farve.

2 kommentarer:

  1. Anonym3/12/12

    De ser bare super indbydende ud! Thumbs up!!! Kan de fryses?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, selve kagen kan sagtens fryses. Men toppingen bør man først komme på inden serveringen, den vil højst sandsynligt få en underlig konsistens ved nedfrysning :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...