onsdag den 5. januar 2011

Opskrift: flødekarameller med nødder

Som lovet kommer her opskriften på flødekaramellerne vi lavede i julen, næste gang vil jeg prøve at lave dem uden nødder. mmm.


Opskrift:
2dl fløde
2dl sirup
160g rørsukker
1 spsk smør
100g lethakkede nødder (fx hassel og paranødder)
200 g mørk chokolade til overtræk (lys chokolade kan også bruges)


Fremgangsmåde:
Fløde, sirup, smør og rørsukker koges uden låg til det tykner og boblerne seje.
Gryden tages af blusset og de lethakkede nødder tilsættes. Herefter hældes hele den flydende masse over i en mindre brede pande (15x30cm) foret med bagepapir. Når karamellen er afkølet, tages den ud af formen og skæres i mundrette bidder.
Chokoladen smeltes og pensles på karamellerne. Afkøles på bagepapir.

Tip: karamellerne er meget fedtet, så det kan være en fordel at overtrække dem helt med chokolade, ellers bør de opbevares i flere lag med bagepapir i mellem med stor afstand, da de ellers klister sammen.



3 kommentarer:

  1. Nej, det er ondt det der :P Mums!

    SvarSlet
  2. hihi, de skal prøves! ;-P De er så nemme at lave og smager virkelig skønt.

    SvarSlet
  3. Nøj hvor ser de bare syndigt gode ud :-) Mums altså.. De minder mig faktisk om Ragusa. Synes bare jeg har fået så riiigeligt guf over jul, og den står på mere i weekenden :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...